woensdag 8 april 2015

Boekverslag Lover of Loser.
Naam: Manar Abboud
Klas: 1A
Auteur: Carry Slee

Persoonlijke beoordeling:
Ik vind het leuk boek. Over hoe een meisje van 15 in de problemen komt. Sommige delen van het boek klonken wel een beetje ongepast. Maar het vertelt wel over de fouten die iemand kan maken in zijn (tiener)leven. Als je dit leest kun je misschien ook fouten herkennen die jou ook kunnen overkomen, en ook voorkomen als je denkt dat ze jou ook kunnen voorkomen. Als ik het een cijfer van 1 tot 10 mocht geven was het een 7,5.

Samenvatting
Het boek: Lover of Loser gaat over een meisje van 15 (Eva). Die haar vader niet mag en verdenkt van nogal ongepaste dingen. En dat heeft ze ook gezien op zijn laptop. Maar intussen wordt ze verlieft op een jonge genaamd Mees. En hij is ook op haar. Maar hij verwart haar naam met de naam van haar vriendin Julia en die ook niet bezig is met Eva als ze haar nodig heeft, ze is te druk bezig met haar vriendje en haar andere vriendin waardoor ze ook soms tegen haar liegt. Als ze het met haar moeder wilt bespreken wilt ze ook niet naar haar luisteren. Op een dag loopt ze weg van huis en kan ze niet terecht bij haar vriendin Julia dus gaat ze naar een soort park waar ze Mees hoort zingen met zijn vriend. En dan komt ze opeens een Ricardo tegen een persoon die meisjes verleid en zegt dat hij hun dromen in Parijs kan waar maken. Ze overnacht een paar dagen bij hem, gaan shoppen en dan op weg naar Parijs. Maar dan komt ze te weten van de vorige slachtoffer van Ricardo dat ze niet naar Parijs gaan maar naar een sexclub. Ze probeert te vluchten en dat lukte maar toen kon Ricardo haar toch vinden. Dan doet hij niet meer zo aardig tegen haar. Intussen Komen Mees en Julia daar ook achter en proberen ze haar te redden. Als ze de club binnen komt, kreeg ze gelijk een klant binnen, dat blijkt haar stiefvader te zijn. Ze wordt bang. Hij doet zijn jas uit en doet zijn shirt omhoog. Wat blijk dat hij een afluister apparaat bij zich draagt en verteld haar dat hij in het geheim voor de politie werkt en dat letterlijk niemand er van mocht weten waardoor hij zijn echte familie verloor. Hij vertelde dat hij dit moest doen om mensen als Ricardo op te pakken. En dat gebeurt ook als Mees binnen de club is en een liedje gaat spelen om Ricardo af te leiden, krijgt hij het door. Hij trekt een pistool omhoog maar Mees sloeg hem neer met zijn gitaar waardoor hij bewusteloos raakt. De politie stormt binnen en pakt alle mannen op en laten de vrouwen gaan omdat ze allemaal gedwongen werden. Als alles opgelost is en haar moeder ervan weet. Zijn Eva en Mees officieel verkering en hoort Eva het liedje dat Mees voor haar heeft geschreven op de radio.

De auteur.
Carry Slee, haar volledige naam carolina sofia slee. Ze is geboren in Amsterdam (1 juli 1949). Ze is een kinderboekenschrijfster waaarvan veel van haar boeken zijn verfilmd. Maar ze schrijft niet alleen boeken voor kinderen maar ook voor volwassenen. Haar boeken en films zijn ook vaak bekend geworden in het buitenland.
4 andere titels:
·         Eva en haar problemen.
·         Liefde en verleiding
·         Friend and enemy
·         Liefde van mijn fantasie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten