woensdag 7 januari 2015

oorlogs kinderen


A: zakelijke gegevens

Naam: Manar Aboud  


Titel: oorlogs kinderen                                         

Groep: 1a 

Auteur: Willaim Osborne

B, persoonlijke reactie:

Ik vondt het een heel leuk en spannend boek. Mijn eerste indruk was dat het best saai zou kunen zijn.  Maar ik nam het vooral omdat het te maken heeft met de 2e wereld oorlog. En ik dacht dat ik het nooit af zou krijgen omdat het wel 300 bladzijdes heeft. Het is een boek waar je je in verdiept en erg leuk zou vinden. Iets wat je echt moet lezen want je kan echt niet ophouden met lezen. Het is echt een aanrader als je van avontuurlijke en erg spannende boeken houdt.

C, samenvatting

Het is 1 juni 1940. Een Duitse jongen zit nog net aan boord van een boot naar Engeland te komen. In Londen rijdt een Oostenrijks meisje een bloedrid om ziekenhuizen van transfusiebloed te krijgen. Een jaar later worden de Duitse jongen en het Oostenrijkse meisje bezocht door een hoge Britse militair. Hij vraagt hen voor een speciale missie. Beiden accepteren de opdracht, ze willen graag iets doen voor het land dat hen als vluchteling opnam. Ze krijgen schuilnamen, Lena en Otto, en een nieuwe identiteit. Hun opdracht is een negenjarig meisje uit een Duits klooster weg te halen en over te dragen aan de Britse autoriteiten. Lena en Otto gaan een kat- en muisspel aan met de Nazi´s waarin heel wat spannende acties worden beschreven. Er vallen doden en er worden gedwongen ondervragingen gesteld. Er vallen doden en er wordt een indringende ondervraging beschreven.

D, verwerkings opdracht 4 titels

1.       Geheime missie, omdat “ Otto en Leni’’ een opdracht (missie) moeten klaren.

2.       2e wereld oorlog, omdat het in die tijd en oorlog zich afspeeld

3.       Hitlers zin, omdat hij de 2e wereld oorlog is begonnen en probeerde de joden uit te roeien

4.       Otto en Leni, omdat dat zij de hoofd personen zijn en van alles moeten doen

 

E, informatie over de auter

Oorlogskinderen is het eerste jeugdboek van de Britse scriptschrijver William Osborne. De hand van de actieschrijver, hij schreef onder andere het script voor Goldeneye, is duidelijk te zien. Daarin wordt geweld niet geschuwd.

Dit was mijn verslag en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en ik hoop dat jullie het zeker gaan lezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten